A tengeri szállítmányozás speciális feladatait érdemes tapasztalt szállítmányozó partnerre bíznia. Annál is inkább, mert egy-egy szállítmány tengeri fuvarozása egy-két hónapos határidővel zajlik. Ilyen hosszú ideig kell a teljes rakományt figyelemmel kísérni és gondoskodni a biztonságos célba juttatásáról is.

Ez a feladat, a világjárvány miatti nehezített körülmények között csak a legjobbaknak sikerülhet. Az Ön jelenlegi szállítmányozó partnere alkalmas erre?

A minőségi tengeri szállítmányozás alapja

A minőségi tengeri szállítmányozás alapja nem lehet más, mint a teljes körű és professzionális színvonalú ügyintézés és a kiterjedt nemzetközi partneri hálózat, illetve kapcsolatok.

Ez magába foglalja a közúti fuvarozást a kikötőig, onnan a hajóra való felrakodást, majd a cél-kikötőben való kirakodást és a megbízóhoz való biztonságos és garantált fuvarozást, a közben felmerülő vámügyintézési feladatokkal együtt.

A tengeri szállítmányozás előnyei az Ön számára

A tengeri fuvarozás a leggazdaságosabb megoldás a legtöbb export-import áruforgalom lebonyolítására, amennyiben az nem sürgős.

Három különböző lehetőség nyílik a tengeri fuvarozásra: a normál konténerek, az FCL konténerek és az LCL gyűjtő konténer rakományok szállítása.

Az első, azaz a normál konténerek, olyan konténerek amelyeknél nincs szükség különleges kezelésre.

A második, azaz az FCL, a teljesen teli konténeres szállítást jelentik. Ez akkor esedékes, ha az Ön árujának értéke, illetve súlya vagy terjedelme alapján úgy biztosítható leggazdaságosabb és maximálisan biztonságos szállítás, ha az egyedi konténerben történik.

A harmadik pedig a gyűjtő konténer rakomány, azaz az LCL szállítás, ami kifejezetten a kisebb mennyiségű, kisebb terjedelmű áruk esetén indokolt. Ez esetben az Ön által útnak indított árukészlet nem töltene ki egy teljes konténert és ezért gyűjtő szállítással, a hagyományos FCL megoldáshoz képest lényegesen kedvezőbb áron jut el kijelölt desztinációba, akár háztól-házig fuvarozással is.

A járványhelyzetben is megbízható tengeri szállítmányozás a SZAM-SPED Kft-vel

A SZAM-SPED Kft. megbízható, világszínvonalú szolgáltatást nyújtó, széleskörű partner hálózatának köszönhetően a tengeri fuvarozás megszervezésében is az élen jár.

Dedikált kapcsolattartóink, tapasztalt vámügyintézőink és fuvarozási szakembereink segítségével a határokon, tengereken és óceánokon átívelő szállítmányozás még a koronavírus világjárvány idején is biztosított. Kérjen ajánlatot most!