Tippek és trükkök a személyes holmik egyszerű tárolásához

Lakásfelújítást tervez, új helyre költözik, hosszabb távra külföldre utazik vagy egyszerűen csak több helyre van szüksége, hogy tágasabbá, szellősebbé tegye az otthonát? Bármi legyen is az oka, a bútorai okos raktározása megfizethető és rugalmas megoldást jelenthet. Ahhoz azonban, hogy bútorai jó állapotban maradjanak, fontos, hogy megfelelően tárolja őket.

Íme néhány újabb tipp, trükk és jótanács a sikeres bútortárolás érdekében.>>>

Bútortárolás raklapokon

A bútortárolás során rendkívül fontos a megfelelő levegőkeringés biztosítása. Ez ugyanis elősegíti, hogy a bútorok esetében ne történjen páralecsapódás.

A nedvességtől való védelem érdekében érdemes a bútorokat raklapokra halmozni a tárolás előtt. Ezzel a lépéssel biztosíthatja, hogy bútorai jó állapotban maradnak és bármikor használatra készen állnak, amikor szükség van rájuk.

Tárolja a kanapét a lábain

A kanapét és a fotelt mindig a négy lábán tárolja. Ezeket a bútorokat ugyanis nem arra tervezték, hogy a teljes súlyukat csak egy karfára vagy két lábra támaszkodva viseljék.

Ha a bútortárolás során figyelmet fordít a megfelelő elrendezésre, megelőzheti a sérüléseket, és biztosíthatja, hogy az adott kanapét vagy fotelt a jövőben is használni tudja.

Szedje szét a bútorokat

Az olyan nagyobb méretű bútorok, mint pl. az asztalok, székek, íróasztalok, polcok stb. szétszerelése megkönnyíti a mozgatást és tárolást, ami segít megelőzni a sérüléseket, különösen a felületek megkarcolódását.

Tegye a különböző szerelvényeket egy lezárt zacskóba és ragassza azt a lábakhoz vagy az aljzathoz.

Óvja a tükröket, képkereteket, ablakokat és ajtókat

A tükrök, képkeretek, ablakok és ajtók extra védelmet igényelnek a tároláskor. A tükör esetében a buborékfólia és a nyílászárók esetében pedig a dobozok és a hullámpapír tökéletesen alkalmasak ezeknek a tárgyaknak a védelmére, az oldalukon tárolásuk pedig segít elkerülni a hét évnyi balszerencsét.

Maximalizálja a helyet a bútortárolás során

Ha maximalizálni szeretné a helyet a bérelt raktárban és szeretné könnyebben eligazodni a tárolt bútorai és egyéb személyes tárgyai között, próbálja ki az alábbi helytakarékossági és szervezési tippeket:

  • Pakolja egymásra a székeket, ugyanis így foglalják el a legkevesebb helyet
  • A tárolt bútorok fiókjai tökéletesen alkalmasak a különböző porcelánok, evőeszközök és az apró, kényes tárgyak tárolására.
  • Készítsen és vezessen listát a raktárba helyezett nagyobb és kisebb, bedobozolt tárgyakról.

Fontolja meg a raktárbérlés lehetőségét

A szekcionált kapuval ellátott raktár megkönnyítheti a nehéz és nagy tárgyak, pl. bútorok ki és bepakolását, illetve mozgatását. Ha tehát optimális tárolási megoldást keres, ne küzdjön azzal, hogy a bútorokat a sok estben szűk lépcsőkön keresztül, nagy küzdelem árán lecipeli a pincébe vagy felcipeli a padlásra. Éljen inkább a raktárbérlés lehetőségével, amihez a SZAM SPED Kft-nél az oda- és vissza szállítást is igénybe veheti. Itt kérhet ajánlatot.>>>