A nemzetközi fuvarozás átfogó feladatainak megszervezése teljes körű figyelmet igénylő feladat. Mint minden másnak, ennek is vannak buktatói, amelyeket azonban pontos és precíz szervezéssel és a megfelelő szállítmányozó partnerrel el lehet kerülni. Olvasson tovább, és tudja meg, hogyan!

3 kivédhető hiba a nemzetközi fuvarozás során

A nemzetközi fuvarozás során a szállítmányok több száz vagy több ezer kilométernyi távolságot tesznek meg a célállomásig. Gyakran kombinált fuvarozás keretében, azaz nemcsak szárazföldi útvonalakon, hanem a vízen és a levegőben is.

A lehetséges negatív események és történések minimalizálásával azonban távolságtól függetlenül is garantálható a sikeres teljesítés.

Fő a biztonság

Az áruszállítás fő kritériumai, hogy a teheráru vagy akár egyetlen csomag is biztonságosan, hibátlan állapotban, a meghatározott időre érkezzen meg a rendeltetési helyére.

Nagy mennyiségű rakomány esetén a biztonságos szállítás az egységes méretezésű konténerek segítségével valósítható meg.

Az áruszállításra alkalmas konténerek eléggé masszívak ahhoz, hogy megóvják a tartalmukat földön, vízen, levegőben. A nemzetközileg egységesített méreteiknek köszönhetően pedig bármelyik desztinációban könnyedén ki- és berakodhatóak, illetve tárolhatóak.

Késedelem kizárva

A meghatározott időintervallum biztosítása nemzetközi viszonylatban összetettebb, összehangoltabb feladat, ami csak akkor lehet sikeres, ha a fuvarozó cégnek

  • nagy múltú szakmai tapasztalata van a nemzetközi szállítmányozásban,
  • saját kiterjedt járműflottával,
  • illetve folyamatosan gyarapodó kapcsolati tőkével
  • és megállíthatatlanul bővülő stratégiai partnerhálózattal rendelkezik.

Bízza szakértőre!

Az export-import áruszállítás gördülékenységének sarkalatos pontja, hogy a fuvarszervezést végző személy vagy személyek a megfelelő gondossággal és odafigyeléssel végezzék a munkájukat. Ehhez elengedhetetlen, hogy a legapróbb szabályok esetében is naprakész ismeretekkel rendelkezzenek.

Ez azonban házon belül nem mindig biztosított, ezért rengeteg feleslegesen elpazarolt időt és energiát spórolhat, ha többszörösen bizonyított, a nemzetközi fuvarozásban jártas és szakértő cégre bízza ezt a feladatot.

Szeretné elkerülni a nemzetközi fuvarozás buktatóit?

Az évente 20 000-nél is több sikeresen teljesített belföldi és nemzetközi fuvarozási feladattal a hátunk mögött bátran állunk a kihívások elé. Kérjen árajánlatot most!