A raklapos gyűjtőszállítmányozás nem megoldás mindenre, de kétségtelen, hogy keresve sem találhatnánk ennél a fuvarozási módnál kedvezőbb megoldást azoknak, akik számára nem annyira az idő, mint inkább a fuvar költsége a döntő.

Ez a szállítmányozási megoldás ugyanis nagyságrendekkel olcsóbb, mint bármely másik. Azonnal el is áruljuk, hogy miért.

A raklapos gyűjtőszállítmányozás és ami mögötte van

A raklapos gyűjtőszállítmányozás mögött minden esetben egy jól összehangolt munkafolyamat és megbízható szállítmányozási partneri kapcsolatok állnak. A raklapos gyűjtőszállítmányozás ugyanis nem kizárólagosan egy célállomásra irányított, tetemes mennyiségű áruk szállítására szolgál, hanem az egyirányba, azonos desztinációba felé tartó, akár egy-egy doboznyi áru mozgatásáról szól.

A lényege, hogy a megbízott speditőr cég összegyűjti a fenti kritériumoknak megfelelő árukat, majd ezeket biztonságosan elszállítja az adott célországban tevékenykedő partnerének, aki gondoskodik azok célba érkezéséről.

Költséghatékonysága is épp ebben a munkamegosztásban rejlik, hiszen több áru fuvarozása történik egyazon időben, tehát a fuvar költségei megoszlanak a feladók között.

Az export-import szállítás esetén egyedüli hátránya ennek a szállítmányozási megoldásnak az időtényező, hiszen mivel gyűjtőszállítmányozásról van szó, értelemszerűen egy-egy raklapnyi, doboznyi áruval nem indul útnak a kamion és a hajó sem. Ez pedig azt jelenti hogy adott esetben akár 2-3 hónapba is beletelhet, amíg a feladott áru eljut a megadott célállomásra.

Minden egyes fuvar megrendelése előtt érdemes mérlegelni, hogy kedvezőbb költségek mellett a későbbi teljesítést választja, vagy az áru mennyisége esetleg lehetővé teszi azt, hogy akár rekord gyorsasággal, természetesen egyéni költségviseléssel, tehát magasabb költségek mellett érjen célba a szállítmány.

Mennyire megbízható a raklapos gyűjtőszállítmányozás?

A raklapos gyűjtő szállítmányozás épp annyira megbízható, mint amennyire a fuvarozó cég, amelyiket Ön a feladat elvégzésére kiválaszt.

A SZAM-SPED Kft. csak és kizárólag olyan szállítmányozó partnerekkel dolgozik, amelyek ugyanazt a magas minőséget és megbízhatóságot képviselik a saját hazájukban, mint amelyet mi képviselünk Magyarországon. Az általunk biztosított gyűjtőszállítmányozási szolgáltatás garantáltan és biztonságosan célba ér. Kérjen ajánlatot most!