Szállítmányaink zömét a hagyományos értelemben vett, standard méretű, raklapos rakományok teszik ki. Időről-időre azonban extrém méretekkel rendelkező darabokkal is találkozunk, melyek fuvarozása izgalmas kihívások elé állít minket.

A nagyvilágban sem ritka eset, hogy a megszokottnál sokkal hosszabb, szélesebb vagy nehezebb áru mozgatására van szükség. Hoztunk is két megdöbbentő példát>>>

Extrém méretű rakományok az Egyesült Államok közútjain

Az Amerikában élők viszonylag gyakran találkozhatnak nem mindennapi rakományokat szállító kamionosokkal az útjuk során.
Egy-egy hatalmas autópálya pillér vagy akár egy egész ház… a túlméretes rakományokra specializálódott fuvarozóknak igazi kaland az életük, ahogyan az ebben a videóban is látszik.

Nem kispályás az a sofőr, aki egy ekkora monstrumot eljuttat az egyik helyről másikra, sok esetben kétsávos úton manőverezve. Ahhoz, hogy egy ilyen mutatvány sikerüljön, speciális intézkedésekre, rendőri támogatásra is szükség van.

Magyarország sem kivétel

Így történt ez tavaly télen is hazánkban is, amikor a Tiszaújvárosba tartó, 148 tonnás, 70 méter hosszú és 4,5 méter széles vegyi torony szállítása zajlott.

Az Index videós beszámolója szerint a szerelvény szállításához egy négyhengeres vontatóra és egy nyolchengeres tolóvontatóra volt szükség. A szállító jármű és a szerelvény együtt 96 méter hosszú és 309 tonna összsúllyal haladt végig az országon.

Azért, hogy a legkevesebb fennakadást okozza a közutakon, maximum 30 km/órás sebességgel, éjszaka tette meg a 320 km-es távot. Több mint 20 ember kísérte az útját, amit a hatóságok forgalomkorlátozásokkal segítettek zökkenőmentessé tenni.

Egyetlen doboznyi áru vagy 40 tonna? A SZAM SPED Kft. mindent visz. Kérjen ajánlatot még ma!>>>