A szállítmányozás során a legtöbb esetben csak akkor tudjuk biztosítani a gyors, költséghatékony és mindenek előtt biztonságos teljesítést, ha a rakomány raklapokon rögzítve kerül a kamion belsejébe.
Ahhoz, hogy gond nélkül célt érjünk, a rakományrögzítés adja az alapot>>>

Ezt el kell dönteni a szállítmányozás előtt

A szállítmányozás szinte elképzelhetetlen raklapok nélkül. Ez a biztonságos rögzítés, illetve az áru szállítmányozásának, le- és felpakolásának, valamint a raktárban való tárolásának a legjobb és legbiztonságosabb módja is.

A raklapok több anyagból is készülhetnek, ami jelentősen befolyásolja a tartósságukat. Súlyuk rendszerint 20 kg.

A nemzetközi áruszállításban a raklapokkal szembeni követelmény a tartósság és a praktikum. Ezért is készülhetnek fából, fémből és műanyagból is.

A raklapok úgy készülnek, hogy a hevederek könnyedén rögzíthetőek legyenek rajtuk és az egész rendszer többszörösen felhasználható legyen.

Leggyakrabban fából készülnek

A fa raklapok természetes anyagból készülnek, de rendszeres karbantartást igényelnek, hiszen a fát meg kell óvni a különböző élősködőktől és a nedvességtől is.

A műanyag raklapok előnyei és egyetlen hátránya

A műanyagból készült raklapok magasabb árkategóriát képviselnek, tehát drágábbak, ugyanakkor lényegesen könnyebbek és leleményesebben felhasználhatóak, és egyszerűbben tisztíthatóak, mint a hagyományos fából készült társaik.

A fém raklapok inkább tárolásra jók

Az elsősorban acélból készült rendkívül tartós, de extrém súlyú raklapokat leginkább raktározás során lehet jól hasznosítani. A szállítmányozás költséghatékonyságát ugyanis rontaná, ha az a nehéz fém raklapokkal történne.

Mire kell még figyelni?

Ahhoz, hogy a szállítmányozás során a rakomány biztonságosan és épségben eljusson a feladás helyéről a célállomásra, többek között:

    • meg kell győződni arról, hogy a jármű rakománya a leszorító hevederekkel megfelelően lett rögzítve
    • ha szükséges, meg kell támasztani, illetve az üres helyeket ki kell tölteni
    • biztosítani kell, hogy az áru az út során semmilyen irányba nem tör utat magának és mindvégig a szállítóeszközben marad

A SZAM SPED Kft-vel az Ön rakománya garantáltan biztonságban és épségben érkezik meg a rendeltetési helyére. Kérjen ajánlatot közúti fuvarozásra még ma>>>