A közutak döntő fontosságú közlekedési útvonalak az egész világon, így az Európai Unión és Magyarországon belül is. Habár a tengeri, légi vagy vasúti szállítmányozás sok esetben ideális megoldást jelentene a nagyobb méretű rakományok, nagy távolságú árufuvarozására, mégis a közúti szállítmányozás a leggyakrabban használt árufuvarozási mód a világon. Miért?
Íme 5 érv a közúton történő spedíció mellett.>>>

A közúti szállítmányozás öt legnagyobb előnye

A közúti szállítmányozás több előnyt is kínál más közlekedési módokhoz képest:

1. Háztól házig szolgáltatás

A közúti szállítmányozás páratlan előnye, hogy háztól házig szolgáltatást nyújt minden rakomány szállításakor. Ez az egyetlen olyan kiterjedt rendszer, amely a végső célállomásig szállít.

Ha összehasonlítja a közúti fuvarozást a vasúti vagy légi úton történő szállítmányozással, akkor láthatja, hogy az utóbbiak esetében a szállítási terminálok jelentik a végcélt, és a folyamat közben több átrakásra, biztonsági ellenőrzés elvégzésére is szükség van. Minden egyes terminál újabb árumozgatást jelent.

A közúti szállítmányozás esetén azonban csak be kell rakodni a rakományt a kiindulási ponton, és ki kell rakodni a célállomáson.

2. Fuvarozási szolgáltatások biztosítása távoli területeken is

Közúton olyan távoli területről is megvalósítható a szállítmányozás, ahonnan más eszközök, vasúti, légi vagy vízi eszközökkel nem.

A különböző városok és a kis falvak közötti árucsere az egész világon főként közúton keresztül történik.

3. Rugalmasság és gyorsaság

A közúti közlekedésnek az egyik legnagyobb előnye, hogy a többi közlekedési módhoz képest nagyságrendekkel rugalmasabb. Az útvonalak és az időpontok egyszerűen és gyorsan, az ügyfél egyedi igényeinek megfelelően módosíthatóak, továbbá, az áru átvétele és leadás sem jelent többlet időt.

Ráadásul a közúti fuvarozás, még a mostani üzemanyagárak mellett is költséghatékonyabb lehetőséget jelent az áru rövid távolságokon történő szállítására, méghozzá késedelem nélkül.

4. Kisebb az árusérülések veszélye

Mivel a közúti szállítmányozás során a be- és kirakodás többszörös előfordulása szinte kizárt, nagyon kicsi az esélye a szállított áruk károsodásának.

Tehát, a közúti szállítmányozás a legalkalmasabb az olyan kényes áruk mozgatására, amelyek nagyobb eséllyel sérülhetnek meg a be- vagy kirakodáskor.

5. Megtakarított csomagolási költségek

Sokan nem gondolnak rá, de a plusz csomagolás is jelentősen emelheti a költségeket. A közúti fuvarozás esetén minimális csomagolásra van szükség, szemben más szállítmányozási módokkal.

Függetlenül attól, hogy hova kell szállítani a rakományt, érdemes mérlegelni a közúti fuvarozási lehetőségeket. Ha gyors, biztonságos és 0-24 órában nyomon követhető közúti fuvarozásra van szüksége, kérjen ajánlatot a SZAM SPED Kft-től itt.>>>