A teherautósofőrök a logisztikai lánc elengedhetetlen láncszemei. Nélkülük az áru nem érne célba és a gazdaság is megállna. De vajon milyen kihívásokkal kell szembenéznie annak, aki ezt a hivatást választja és mire kell figyelni a munkahely kiválasztáskor?

A teherautósofőr pozíció buktatói

Alacsony bejelentett bér, a szabadság levonása és váratlan kiadások – egy teherautósofőr élete tele lehet buktatóval, ha nem figyel oda a részletekre. Íme néhány bevált tipp, az ideális munkahely megtalálásához.

1. A bejelentett bér rejtett csapdái

Számos gépkocsivezető dolgozik minimálbéres bejelentéssel, ami komoly gondot jelenthet például egy váratlan baleset esetén. Gondoljunk csak bele: egy sérülés miatti táppénz a minimálbér alapján gyakorlatilag semmit sem ér. Cégünk, a SZAM SPED Kft. értékeli munkavállalóit, ezért teljes bejelentéssel foglalkoztatjuk őket, hogy messzire elkerüljük az ilyen helyzetek kialakulását.

2. Fizetett szabadság és szabadidő

Bár a magas napidíj csábítónak tűnhet, néha az apróbetűs részben találhatók a legnagyobb buktatók. Sok cég például levonja a szabadságot a fizetésből. Ezzel szemben nálunk a szabadság ideje alatt is jár a fizetés és a szabadság valóban szabad. A munkatársaink hetelős munkarendben dolgoznak, így minden hétvégén otthon, a családjuk körében pihenhetnek és nem fordulhat elő, hogy a pihenőidőt egy eldugott román parkolóban töltsék.

3. A rejtett költségek és a meglepetések

A közúti szállítmányozás során előfordulhatnak váratlan események, például egy sorompó megrongálása. Vannak olyan fuvarozó vállalkozások, amelyeknél a teherautósofőr fizeti a balesetből eredő váratlan költségeket. Mi viszont úgy gondoljuk, hogy az ilyen balesetek esetén a cégnek kell állnia a költségeket.

Emellett nem szabad megfeledkezni az olyan apróságokról sem, mint a munkába járás költségei. Mi nem hagyjuk cserben a sofőröket: vagy céges busszal szállítjuk őket vagy 100%-ban megtérítjük a benzinköltséget és kopó alkatrészek szükséges cseréjének költségeit.

A fuvarozás világában nem csak az a fontos, hogy egy teherautósofőr mennyit keres, hanem az is, hogy mennyi marad a zsebében és ezért mennyit és milyen körülmények között dolgozik.

A SZAM SPED Kft-nél tisztában vagyunk azzal, hogy a sofőrök a vállalat szíve és lelke, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy munkatársaink elégedettek legyenek és biztonságban érezzék magukat.
Szeretnél többet megtudni rólunk vagy jelentkezni a teherautósofőr állásra? Kattints ide.>>>