Amikor a gépkocsivezetői állás előnyei kerülnek szóba, elsőként általában a szabadságot szokták említeni. Valóban, a teherautó-vezető a munkája részeként utazhat, és gyakran maga választhatja meg a munkarendjét. Ha téged is vonz a tehergépkocsi-vezetői karrier, akkor érdemes megismerkedned az egyéb előnyökkel, amelyek ezzel a szakmával járnak!
 

Ezért jó gépkocsivezetőnek lenni

 

1. Fizetés

A fizetés számos tényezőtől függ, például a cég méretétől, a munkahely helyétől és attól, hogy a tehergépkocsi-vezetőnek mennyi tapasztalata van. A teherautó-vezetők iránti nagy kereslet azt jelenti, hogy ebben a szakmában állandó szükség van a szakemberre, így állandó jövedelemforrást biztosít annak, aki ezt a pályát választja. Emellett bónuszokat is kaphatnak bizonyos útvonalak teljesítéséért.

2. Utazás

Aki szeret utazni, úton lenni, annak ez az ideális szakma. Gépkocsivezetőként több helyet láthatsz, mint sok más munkakörben, miközben fizetést is kapsz. Míg a munkaköri kötelezettségeid miatt az ország különböző részeire kell vezetned, a szabadidődben is kihasználhatod a lehetőséget, hogy megnézd a nevezetességeket és egyéb látnivalókat.

3. Munkavállalói juttatások

Sok tehergépkocsi-vezető részesül munkavállalói juttatásokban. A SZAM SPED-nél például minden alkalmazottnak jár a fizetett szabadság és betegszabadság, magán-egészségügyi ellátás, cafeteria, biztos nyugdíjkilátások, a Nagykátára történő bejárás térítése, biztonságos parkolási lehetőség.

4. Hasznos munkát végzel

A tehergépkocsi-vezetés olyan munka, amely mások javát szolgálja, és ezáltal kifizetődő karriert jelenthet. A teherautó-vezetés kritikus szerepet tölt be a társadalomban, mivel a teherautók olyan szükséges dolgokat szállítanak különböző helyszínekre, mint a ruhák és az élelmiszerek, például élelmiszerboltokba, benzinkutakra, bevásárlóközpontokba és kórházakba. Teherautó-vezetőként sok ember életére gyakorolsz pozitív hatást azzal, hogy biztosítod számukra a kívánt és szükséges árukat. Úgy is mondhatnánk, hogy ez nem divatszakma, gépkocsivezetőre mindig szükség lesz.

5. Az úton töltött idő

Tehergépkocsi-vezetőként az időd nagy részét egyedül töltöd az úton. Ez azt jelenti, hogy sok szabadidőd lehet tanulásra vagy zenehallgatásra. Például vezetés közben hallgathatsz hangoskönyvet vagy más ismeretterjesztő anyagokat, tanulhatsz új készségeket, például elsajátíthatsz egy új nyelvet. Ezt kevés szakma tudja biztosítani.

6. Közösség

A tehergépkocsi-vezetés egyfajta közösségi érzést is biztosít. Sok olyan sofőr van, aki a karrierje miatt kötődik egymáshoz. Lehet, hogy a munkád nagy részét egyedül végzed, de erős kapcsolatokat tudsz kialakítani azokkal, akik hasonló életmódot folytatnak.

7. Kényelem

A napod nagy részét az úton töltöd, de természetesen nem mindegy, milyen körülmények között. A SZAM SPED-nél különösen figyelünk arra, hogy munkatársaink rendszeresen karbantartott, biztonságos, klímás és fűthető, fiatal járművek volánja mögött végezzék munkájukat.

Számos oka van annak tehát, hogy a gépkocsivezetői szakma az egyik legjövedelmezőbb és legrugalmasabb karrier lehetőség gyakorlatilag bárki számára, aki ért a nagyméretű haszongépjárművek kezeléséhez. Tehergépkocsi-vezetőként hosszú vagy közepes útvonalakon vezethetsz, miközben jó pénzt kereshetsz és különböző városokon keresztül utazhatsz. Emellett olyan mértékű szabadságot és munkahelyi biztonságot élvezhetsz, amely más területeken ritka. Ha érdekel a gépkocsivezetői állás, kattints a konkrét részletekért >>