A legfrissebb bejegyzésünkben Rusznyák László kollégámat kérdezem. Laci kifejezetten hosszú utat tett meg a SZAM SPED Kft. Logisztikai vezetői pozíciójáig. Hosszú éveket töltött gépkocsivezetőként az utakon, majd fuvarszervezőként az irodában. Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a közúti áruszállítás minden apró részletét ismeri. Már kezdetek óta erősíti a SZAM SPED Kft. csapatát.

 

Térjünk vissza kicsit a kezdetekhez. Milyen emlékeid vannak a gépkocsivezetői létről?

Jó emlékeim maradtak. Kicsivel több, mint tíz évet dolgoztam gépkocsivezetőként, de ennek már lassan tizenkét éve. Úgy gondolom akkor még talán könnyebb volt gépkocsivezetőként dolgozni. Nem volt ennyi szigorú szabály, ami miatt akár több százezer forintos bírságot is ki kell fizetni. Ez némileg feszéjezi a gépkocsivezetőket. De ezen felül is nagyon sok minden változott. A mai gépparkok maximálisan kiszolgálják a gépkocsivezetők igényeit, ami szerintem képes vonzóvá tenni ezt a szakmát.

 

A fuvarszervezésben merőben más kihívásokkal szembesültél. Nehéz volt az átállás?

Volt sok nehézség, amikkel meg kellett küzdenem. De ezek csak építettek a szakmai utamon. Minden akadályra jó emlékkel tekintek vissza ennyi idő után. De hozzá kell tennem, hogy nekem könnyebb dolgom volt fuvarszervezőként, mert már ismertem a sofőrök oldalát is. Persze nagyon sokat segítettek a kollégák, amit köszönök nekik.

 

Híresen maximalista vagy a munkádban. Mennyire volt nehéz átadni a fuvarszervezői feladatokat?

Nagyon nehéz! Nagyon sokáig napiszinten nyomon követtem az autókat, illetve szemmel tartottam a kolléganőmet. Persze nem kellett aggódnom, mert 100% teljesített, de nagyon szerettem amit csináltam így kicsit nehezen adtam le a feladataimat. Az is nehéz volt, hogy kivonjam magam a gépkocsivezetőink mindennapjaikból, mert nagyon jó kapcsolatot alakítottam ki velük.

 

A harmadik váltás a logisztikai vezetői pozíció jelentette. Úgy gondolod jó helyre érkeztél?

Határozottan azt érzem. Bár nem volt könnyű út, de nagyon sokan segítettek. Egy személynek különösen hálás vagyok, aki már gépkocsivezető pozíciómtól egyengette az utamat.

 

Logisztikai vezetőként mik a legfontosabb feladataid a cégen belül?

A legfontosabb feladatom az, hogy ott legyek mindenhol. Segítem a fuvarszervezők munkáját, koordinálom a spedíciós folyamatainkat. Igyekszek megoldási javaslatokkal előállni a napi szintű problémákkal kapcsolatban. Továbbá folyamatosan figyelem a fuvarpiacot, intézem a céges flotta szervizelési és javítási munkálatait. Részt veszek a céges adminisztrációban és stratégia alkotásban. Nagyjából ennyi.

 

Mik a legnagyobb kihívások a pozíciód kapcsán?

Az egyik fontos feladatom, hogy koordináljam a kollégák munkáját. Sokszor nehéz összehangolni, hogy az egyéni célok és a vállalati stratégia is maradéktalanul teljesüljenek. A legnagyobb kihívást az okozza, hogy megtaláljam, mikor van szükség az egyéni célok feláldozására a nagyobb egész egyben tartása érdekében.

 

És mi az, amit a legjobban szeretsz a munkádban?

Nagyon sok olyan dolog van, ami minden nap lelkesedéssel tölt el. Nehéz egyet kiemelni. Talán a folyamatos változatosság, az újabb és újabb kihívások, amit kiemelnék. Szerintem ebbe a munkakörbe nem lehet belefásulni.

 

Végezetül, szerinted mik a SZAM SPED Kft. legfőbb erősségei a Partnereink számára?

Elsősorban a megbízhatóság. Nálunk, a „soha ne mondd azt, hogy soha”, egy örök érvényű igazság. Addig dolgozunk, amíg nem találunk megoldást a problémára. Folyamatosan kapcsolatot tartunk a partnereinkkel és valójában éjjel- nappal elérhetőek vagyunk.