A közúti áruszállítás akkor sikeres, ha a feladott rakomány épségben, határidőn belül a kijelölt depóba érkezik. Ennek azonban több akadálya is lehet, ami egy tapasztalt és a lehető legtöbb eshetőségre felkészült szállítmányozó vállalat esetében könnyen kezelhető. Lássuk a részleteket!

A közúti áruszállítás 5 megoldandó kihívása

A közúti áruszállítás során felmerülő feladatok, problémák és akadályok alapos tervezéssel hatékonyan kezelhetőek.

    1. Elsősorban külföldi közúti szállítmányozás esetén kell előre tisztázni, hogy milyen szabályozások vonatkoznak az adott területre és milyen engedélyeztetési eljárásokra van szükség ahhoz, hogy a szállítmány áthaladjon az adott ország közúti útvonalain. Gyakran speciális iratok előzetes beszerzésére is szükség van.
    2. A határokon átívelő szállítmányozás határátlépésekkel jár. Tehát tisztában kell lenni a különböző határátkelőhelyek szabályozásaival, forgalmával és az átkeléseket megelőző várakozások időtartamával.
    3. Áruszállítás csak akkor lesz fennakadástól mentes, ha olyan utakon zajlik, amelyek nem hátráltatják a gördülékeny teljesítést. Ezért előre meg kell tervezni és ki kell jelölni a jármű útvonalát, hogy ellenőrizhető legyen az érintett közutak forgalma, illetve a díjtételek és az úthálózati viszonyok.
    4. Az időjárási viszonyok is rendkívül megnehezíthetik a rakományok sikeres célba juttatását. Ezért erre az eshetőségre is fel kell készülni, hiszen a közutakon fújhat orkán erejű szél, eshet az eső, hullhat a hó és a kánikula is okozhat fennakadásokat, ahogyan egy-egy felduzzadt kocsisor is. Előre tervezéssel azonban ezek mind mérsékelhetőek.
    5. A megfelelő kapacitás és jármű, a megfelelő időben, a megfelelő helyen. Ön akkor lesz maradéktalanul elégedett, ha gyors és minőségi fuvar szolgáltatást kap a pénzéért. Igaz? Ez tehát talán mind közül a legfontosabb feladat, ami egy kiváló szállítmányozó partnernél nem is lehet kérdés.

A sikeres áruszállítás egy tapasztalt és felkészült fuvarozóval nem álom. Tapasztalja meg Ön is! Kérjen ajánlatot a SZAM SPED KFT-től most!>>>