Tippek és trükkök a személyes holmik egyszerű tárolásához

A bútortárolás egy önálló raktárban megfizethető és rugalmas megoldást jelent ha felújításról, költözésről vagy hosszabb távú utazásról van szó és akkor is, ha egyszerűen csak több helyre van szüksége ahhoz, hogy kevésbé zsúfolt életet élhessen. Fontos azonban, hogy a bútorokat megfelelően tárolja, hogy azok ne sérüljenek meg, amíg nem használja őket.

Íme néhány hasznos tipp a bútorok megfelelő tárolásához.>>>

Fontos teendők bútortárolás előtt

Bútortárolás előtt elengedhetetlen, hogy megtisztítsa és polírozza őket. A koszos vagy nedves bútorok ugyanis – típustól és a felhasznált anyagoktól függően – kellmetlen szagot áraszthatnak, penészedhetnek vagy rozsdásodhatnak.

Ezért a tárolás előtt mindenképpen győződjön meg arról, hogy bútorai 100%-ban szárazak és tiszták.

Kezelje a fabútorok felületeit

A fából készült bútorok különleges gondoskodást igényelnek a tárolás során. A raktározás előtt mindig kezelje megfelelő bútorápolóval a felületeket a védelem és a por taszítása érdekében.

Ez biztosítja, hogy fabútorai jó állapotban maradjanak, és a jövőben is használhassa őket.

Kerülje a műanyagba vagy zsugorfóliába csomagolást

Soha ne takarja vagy csomagolja tárolt tárgyait műanyag vagy zsugorfóliába, mivel ezek penészesedést okozhatnak.

Ehelyett használjon inkább régi lepedőket, amelyek nagyszerű védelmet nyújtanak a kárpitozott vagy fabútoroknak tárolás közben.

Csomagolja régi ágyneműbe a matracokat

A matracokat csomagolja régi vászonba. A vászon ugyanis átengedi a levegőt, így kevésbé valószínű, hogy a matrac belsejében páralecsapódás és penész keletkezik. A matracok műanyag fóliába csomagolása károsíthatja és a jövőben használhatatlanná teheti őket.

Hagyjon elegendő helyet a fal és a tárolt tárgyak között

Ha elegendő helyet hagy a fal és a raktározott bútorok között, az lehetővé teszi a szellőzést, ami szintén hozzájárulhat ahhoz, hogy a bútorai szárazak és penészmentesek maradjanak.

A bútortárolás egyik alapszabálya: Ne zsúfolja tele a raktárat

A raktár túlzsúfolása biztonsági kockázatot jelenthet az Ön számára, és szükségtelenül károsíthatja a bútorokat. A sikeres bútortárolás érdekében fontos, hogy a megfelelő méretű, tiszta, rendezett és jól megközelíthető raktárat válassza ki.

Ebben segíthet Önnek a SZAM SPED Kft. szakértelme és vadonatúj 1250 négyzetméteres hajdúszoboszlói raktára. 1 nm vagy több száz? Nálunk magtalája, amire szüksége van. Kérjen ajánlatot itt.>>>