A kempingezés szórakoztató és izgalmas módja annak, hogy időt töltsünk a szabadban, de sok munkát is jelent, mert gondoskodni kell a felszerelés megfelelő tárolásáról is. Akár egy hosszú hétvége után pakol össze, akár télire teszi el a felszerelését, a megfelelő tárolás elengedhetetlen ahhoz, hogy felszerelése jó állapotban maradjon és készen álljon a következő kirándulásra. Íme néhány tipp a kempingfelszerelés tárolásához.>>>
 

Tárolás előtt tisztítsa meg és szárítsa meg a felszerelését

Tárolás előtt fontos, hogy minden kempingfelszerelést alaposan megtisztítson és megszárítson. Ez vonatkozik a sátorra, a hálózsákokra, a főzőedényekre és minden egyéb kempingfelszerelésre is.

Figyelem! A szennyeződések és a nedvesség idővel kárt okozhat és akár penész kialakulásához is vezethet. Ezért ügyeljen arra, hogy kövesse a gyártó utasításait az egyes tárgyak tisztítására és szárítására vonatkozóan.
 

Csomagolja el a felszerelését

Ha a felszerelés tiszta és száraz, az olyan tárgyakat, mint a hálózsákok és ruhák csomagolja el műanyag tárolókba vagy vákuumozható zsákokba. A kiválasztáskor ügyeljen arra, hogy elég nagyok legyenek ahhoz, hogy elférjenek benne a felszerelései, anélkül, hogy túl szorosan összezsúfolná őket.
 

Tárolja felszerelését hűvös, száraz helyen

A kempingfelszerelés tárolásakor fontos, hogy hűvös, száraz helyen történjen. Ez lehet garázs, pince vagy akár egy saját raktár is. Kerülje az olyan helyeket, amelyekbe bejuthat a nedvesség vagy amelyek szélsőséges hőmérséklet-ingadozásnak vannak kitéve. Érdemes tehát kerülni a padláson vagy szabadtéri fészerben történő tárolást.
 

Ne tegye ki felszerelését közvetlen napsütésnek

Az erős UV-sugárzás idővel károsíthatja kempingfelszerelését, ezért fontos, hogy ne tárolja közvetlen napfénynek kitett helyen. Ha a kempingezéshez használt tárgyait a garázsban vagy más, ablakkal rendelkező helyen tárolja, fontolja meg, hogy világos színű lepedővel vagy ponyvával letakarja, hogy megvédje a napfénytől.
 

Rendszeresen ellenőrizze a felszerelését

Még akkor is érdemes rendszeresen ellenőrizni a kemping cuccokat, ha hónapokig nem tervezi őket használni. Ez segíthet észrevenni az esetleges problémákat, például a penész megjelenését, mielőtt azok nagyobb problémát okoznának.

Legalább havonta egyszer ellenőrizze a felszerelését, és mindenképpen szellőztesse ki azokat a tárgyakat, amelyek esetleg nedvesek lettek.

Ha nincs elég szabad tárolóhelye vagy nem tud ideális körülményeket teremteni a pincében ahhoz, hogy biztonságban tudja kemping tárgyait. érdemes elgondolkodnia az önnáló raktárbérlés lehetőségén.

Ha követi ezeket a tippeket, biztosíthatja, hogy kempingezéshez használt tárgyai jó állapotban maradjanak és készen álljanak a következő kalandra. Kellemes kempingezést!

Ha kíváncsi arra, hogyan járulhat hozzá a SZAM SPED Kft. a kemping- vagy egyéb ritkán használt tárgyai megfelelő tárolásához. Kérjen ajánlatot.>>>