A raktári munka nem való mindenkinek, mert fizikailag megterhelő lehet és speciális készségeket igényel, pl. a targoncavezetést vagy számítógépes ismereteket. Egyes raktári munkák rendszeresen ismétlődő, adott esetben monoton munkavégzést igényelnek, míg mások nagyobb erőkifejtést vagy figyelmet igényelnek. Íme a három legfontosabb készség, amellyel minden raktári dolgozónak rendelkeznie kell a munka típusától függetlenül.>>>

1. Az ideális raktári dolgozó kiemelten megbízható

Valószínűleg minden munkaadó első számú igénye, hogy megbízható alkalmazottakra támaszkodjon, nincs ez másképp a raktári dolgozóval kapcsolatban sem.

Fontos az erős munkamorál és hogy a raktári munkatárs figyelmes és megbízható legyen. A raktárban ugyanis a testi épség megőrzésén túl az árukra, azok biztonságára és megfelelő kezelésére is kiemelt figyelmet kell fordítani.

2. A legjobb raktári munkatársak rugalmasak

A raktári munka nem csak arról szól, hogy képesek vagyunk dobozokat emelni, vagy targoncát vezetni. Az igazán jó raktárak számítógépes szoftvert használnak az alapvető feladatok automatizálására. A digitalizálás könnyebbé és gyorsabbá teszi a leltárt, illetve a különböző raktározási folyamatokat.

A raktári dolgozóknak pedig rugalmasnak kell lenniük a munkakörnyezettel, a változó időbeosztással és a különböző raktári feladatokkal kapcsolatban is.

3. A szervezettség is fontos

A raktári munka szervezett. Egy raktári dolgozó egyszerre sokfelé figyel és egyszerre akár több feladat egyidejű kezelésére is képes, méghozzá úgy, hogy közben megőrzi a nyugodt, problémamegoldó gondolkodását és emlékszik a különböző tennivalók listájára.

Ön rendelkezik olyan munkatárssal vagy munkatársakkal, akik birtokában vannak a felsorolt készségeknek?

Ha igen, akkor készen áll arra, hogy saját raktárt tüzemeltessen. Ha nem, akkor érdemes raktárt bérelnie.

A SZAM SPED Kft. 2023 januárjában megnyíló, 1250 négyzetméteres raktára kiváló megoldást kínál Hajdúszoboszlón és környékén a különböző raktározási kihívásokra.

Itt kérhet ajánlatot.>>>