A vámjogi szabályozásnak megfelelően a Magyarország vámhatárain ki- és belépő árut, illetve vámköteles árut vagy vámárut minden esetben be kell jelenteni az illetékes vámhivatalnál. A vámkezelés történhet egyénileg vagy szakember bevonásával. A fennakadásmentes folyamathoz kifejezetten ajánlott a vámügyintézés delegálása, sőt, ez bizonyos esetekben egyenesen elengedhetetlen.

Vámkezelés – nem mindegy, hogy mennyi idő vesz igénybe

Az Európai Unió határain belül történő transzport nem vámköteles, azonban ha Ön az Európai Unió határain kívülről importál vagy egy nem uniós országba exportál, akkor köteles vámkezelési eljárásra bocsátani a teljes rakományt.

A vámkezelés folyamata más eljárást igényel export és más eljárást import esetén, és nagyon nem mindegy, hogy ez mennyi időt vesz igénybe.

Bizonyára Ön is pontosan tudja, hogy minden egyes késlekedéssel töltött nap súlyos összegeket emészt fel. Éppen ezért, a gyors és eredményes vámkezelés érdekében ne bajlódjon a jogszabályok figyelésével és az illetékek, a vám vagy akár az import áfa kiszámításával, mert létezik hatékonyabb és gyorsabb megoldás is!

A vámkezelésben az egyszerűbb a több

A vámkezelés során az egyik lehetőség, hogy a feladatot egy kizárólag vámügyintézésre szakosodott cégre bízza. Ekkor azonban a szállítmányozási feladatok és a vámkezelés két külön szálon fut, ami lassíthatja és megdrágíthatja a folyamatot.

A másik lehetőség, hogy egy komplex, a szállítmányozásban és a vámkezelésben is nagy tapasztalattal rendelkező cégre bízza az export-import áru ügyintézését. Ez utóbbi sokkal egyszerűbb lépés, aminek ráadásul több előnye is van az Ön számára.

Miért bízza egyetlen cégre a nemzetközi szállítmányozási és vámkezelési feladatokat?

A szállítmányozási feladatok és a vámkezelés összehangolása:

  • nagyságrendekkel meggyorsítja a folyamatot
  • elősegíti az export és import áruszállítás maximális gördülékenységét
  • egyszerűbbé teszi a benyújtandó okmányok kezelését
  • az átmeneti raktározásban és a vámraktározásban is segítséget nyújt
  • mind az idő, mind pedig a befektetett munka tekintetében lényegesen gazdaságosabb lépés
  • elegendő egyetlen kapcsolattartó

A SZAM SPED Kft. teljes körű szállítmányozási és vámkezelési szolgáltatásával Ön végre arra fókuszálhat, amire valóban szeretne. A többit bízza ránk!