A nemzetközi szállítmányozás megszervezése és kivitelezése egész évben bonyolult folyamat. A külföldi szállítmányozó partnerekkel logisztikailag összehangolt feladatok összessége, amit úgy kell elképzelni, mint a különböző puzzle darabokból szépen sorban összeállított egészet.

A szállítmányozás ugyanis rengeteg részfeladatból áll, és csak akkor lehet sikeres, ha nem kerül homokszem a gépezetbe!

A nem várt események a nemzetközi szállítmányozás rákfenéi

A COVID-19 járvány tavaszi globális terjedése a nemzetközi szállítmányozás terén is fennakadásokat okozott.

Az ősz beköszöntével újra fellángoló vírus és az előttünk álló adventi időszak együttesen pedig még jobban felkavarhatja ezt az ágazatot.

Ezért nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a szállítmányozás megszervezését és a rakományok útra bocsátását!

Ha előrelátóan gondolkodik és már most egyeztet az Ön által kiválasztott fuvarozóval, rengeteg bosszúságtól és kellemetlenségtől kíméli meg magát.

Az utolsó pillanatra hagyott szállítmányokkal kapcsolatban ugyanis nem garantálható, hogy még idén célba érnek. Ennek egész egyszerűen az év utolsó hónapjaiban drasztikusan megnövekedett forgalom, az áruküldések számának megszaporodása az oka.

Kerülje el a káoszt és lépjen időben!

A nemzetközi szállítmányozás során felmerülő feladatok

A nemzetközi áruszállítás során a következő feladatokkal kell számolni:

  • áruátvétel és felrakodás a kamionra
  • közúti fuvarozás
  • esetleg hajóra vagy repülőre történő felrakodás
  • célországban történő lerakodás
  • vámügyintézés
  • és jó eséllyel ismét közúti fuvarozás
  • célállomáson való lerakodás

Ez a sorrend abban az esetben, ha a szállítmány gördülékenyen haladhat és minden ponton előre szervezetten, alvállalkozók, illetve szállítmányozó partnerek hathatós segítségével átjut.

A nemzetközi fuvarok során azonban átmeneti raktározásra, illetve logisztikai kontrollra és a teljes út során folyamatosan nyomonkövetésre is szükség van.

Ha nem szeretne ezekkel a feladatokkal egyedül megküzdeni, bízza a nemzetközi szállítmányozásban jártas és szerteágazó partneri, illetve alvállalkozói kapcsolatokkal rendelkező szállítmányozó partnerre. A SZAM SPED Kft.-nél mindezt megtalálja. Kérjen ajánlatot még ma!>>>