Igen, Önnek is!

Amikor egy vállalkozás import és export tevékenységet szeretne folytatni, több különböző lépést is jól át kell gondolnia. A komplex folyamatok megkövetelik a szállítmányozás, a vámkezelés, a raktározás, a logisztika és a teljes ügyintézés összehangolását. A gördülékeny ügymenet érdekében érdemes ezeken a területeken jártas partner segítségét kérni.>>>

Alapvető lépések az import és export tevékenység során

1. Szállítmányozás

A fennakadásmentes import és export szállítmányozás az egyik legfontosabb szegmens az áru logisztikai láncában. A megfelelő fuvarozó megtalálása kulcskérdés, mert később ő lesz az, akinek megbízhatóan és határidőn belül el kell szállítania az árut a célállomásra.

Egy tapasztalt szállítmányozó vállalat képes kezelni és versenyképes áron biztosítani a különböző rakományokat, például a teljes kamionos, az 1-6 palettás mennyiséget és a gyűjtőfuvarozást is.

2. Vámkezelés

Az import és export tevékenységekhez gyakran vámkezelési eljárásra is szükség van, amennyiben az áru az Európai Unión kívülről érkezik vagy oda tart. Ezért fontos olyan szolgáltatót találni, aki ért a vámügyekhez, ismeri a legújabb szabályokat, és hatékonyan képes kezelni a vámmal kapcsolatos ügyeket.

3. Raktározás

A termékutak általában egy raktárban kezdődnek és ott is érnek véget. Legyen szó rövid vagy hosszú távú raktározásról, egy modern és jól felszerelt raktárban biztonságban tudhatja az áruját.

4. Logisztika és ügyintézés

Az egész folyamatot összefogó logisztikai tervezés, és az ügyintézés során fellépő problémák gyors és hatékony kezelése hozzájárul az import és export folyamatok gördülékeny működéséhez.

A fenti szolgáltatások összehangolása időt és erőforrásokat igényel, ami gyakran hatalmas kihívást jelent a vállalkozások számára. Dolgozzon olyan partnerrel, aki az összes szolgáltatást képes ellátni, az Ön egyéni igényeinek megfelelően.

A SZAM SPED Kft-nél, több mint egy évtizede dolgozunk az Ön sikeréért. Tapasztalt szakembereinkkel, járműflottánkkal, alvállalkozókkal és nemzetközi partnerekkel, valamint egy 1250 négyzetméteres, modern hajdúszoboszlói raktárral segítjük a vállalkozásokat a hatékony import és export folyamatok megvalósításában. Kérjen ajánlatot!>>>