Cégünk elkötelezte magát a lehető legmagasabb minőségű szolgáltatás nyújtása mellett. Mind a fuvarszervezésben, mind a megbízóink felé történő adminisztrációban erre törekszünk. Természetesen ezen irányú törekvéseink legnagyobb elismerése a Megbízói elégedettség, még is fontosnak tartjuk, hogy rendelkezzünk tanúsított minőségirányítási rendszerrel is. Ennek megújítására készülünk most.

 

Mi az ISO 9001?

Az ISO minőségirányítási rendszerek elsődleges célja, hogy segítse a vállalkozásokat az egységesen magas minőségű szolgáltatások nyújtásában. Valamint az ISO szabvány szerint kialakított rendszerek segítik a cégek gördülékenyebb és nyomon követhetőbb belső működését is. Alkalmazásával és követelményeinek teljesítésével nő egy vállalkozás működési hatékonysága.

 

Miért fontos?

  1. Saját működésük válik egyszerűbbé.
  2. A vállalkozás jelentős fejlődést érhet el szervezeti hatékonyságában.
  3. Jelentősen növelhető a Szolgáltatás minősége.
  4. A belső hibák könnyebben észlelhetőek és kiküszöbölhetőek az ISO rendszer alkalmazásával.
  5. Könnyebb elnyerni partnereink bizalmát. Hiszen a tanúsítvány biztosítékot nyújt arra, hogy a vállalkozás jól végzi a munkáját.

 

A tanúsítvány megszerzésének lépései:

Audit – A tanúsítvány megszerzésének első lépése. Átvizsgálás, és egyeztetés a vállalat vezetőivel. Átvilágításra kerülnek a céges folyamatok és azoknak esetleges gyengeségei, melyekre komolyabb hangsúlyt kell fektetni: elsősorban hatékonyság, minőség és működési szempontokat figyelembe véve.

Dokumentáció és oktatás – A minőségirányítási rendszer kialakításának egy fontos része dokumentációjának kidolgozása, űrlapok, a feladatok elvégzést igazoló papírok és eljárások teljes bizonyíthatósága, valamint ezek oktatása.

Bevezetés – Az oktatáson túl meg is valósul a minőség biztosítása. Beleértve a fizikai folyamatokat és a rendszer teljesen megvalósulását. A vállalkozásnak teljes mértékben el kell köteleződnie a minőségirányítási rendszer alkalmazása mellett.

Tanúsítvány megszerzése – Ha a teljes vállalkozás bizonyítottan megfelel az ISO 9001 szabvány előírásainak, akkor megkaphatja a tanúsítványt.

 

Bár az ISO 9001 tanúsítás három évre szól, annak megszerzése után még sem lehet visszatérni a megszokott kerékvágásba. Évente ellenőrzik, hogy minden továbbra is megfelelően zajlik. Így egy ilyen rendszer kialakítása tényleg folyamatos elköteleződést igényel és nem csak egy egyszeri energia befektetésről beszélhetünk. Egyben ez a módszer biztosítja  azt is, hogy a Tanúsítvánnyal rendelkező vállalkozás tényleg képes megbízóinak a legmagasabb szintű kielégítésére.