Amikor áruszállításról van szó, elsőrendű fontosságú, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a szállítmány biztonságban és határidőre érjen célba. Vállalkozóként azonban épp ennyire fontos, hogy a nemzetközi fuvarozás díja megfelelő legyen a cég költségvetése szempontjából is.

Mire kell figyelni, amikor nemzetközi fuvarozás szolgáltatást választunk?

A legjobb ár elérése érdekében figyelembe kell vennie a termék szállításával kapcsolatos összes tényezőt. Az Ön által fizetett ár az alábbi elemek listájától függ:

☑ A szállítandó áru súlya és térfogata
Logikusan gondolkodva abból indulhatnánk ki, hogy a kisebb és könnyebb árucikkeket olcsóbban lehet szállítani, mint a nagyobb és nehezebb termékeket. Ez sok esetben valóban így van. Nemzetközi fuvarozás esetén viszont, ahol értelemszerűen magasabbak a szállítási díjak, az átlagolt, egy termékre vagy palettára számolt szállítási díj sokkal kedvezőbb, ha egy teljes kamiont megtöltünk áruval.

Mi történik akkor, ha Ön ennél lényegesen kevesebb árut szeretne eljuttatni az üzleti partneréhez, megrendelőjéhez? Nos, ebben az esetben 2 költséghatékony alternatíva közül választhat:

1. Gyűjtőfuvarozás: a megbízott szállítócég csoportosítja a hasonló úticélú szállítmányait úgy, hogy megtöltsön egy kamiont, és Ön kedvező áron tudja szállítani a küldeményeit. Ehhez természetesen ki kell várni, amíg megfelelő mennyiségű szállítandó termék összegyűl. Érdemes nagy tapasztalattal rendelkező, hosszú ideje a piacon lévő speditőr céget választani, mert egy nagy forgalmat bonyolító cég esetében sokkal hamarabb sikerül megtölteni a szállítóeszközt.

2. Paletta Expressz: a SZAM SPED KFT speciális szolgáltatása kifejezetten kevés raklapos áruhoz lett kifejlesztve. A gyűjtőfuvarozáshoz képest az előnye, hogy akár 24 órán belül, de 48 órás határidővel mindenképp teljesítjük a kiszállítást. Európa 24 országába, közel 400 depóba tudja így nagyon kedvező áron eljuttatni az áruját.

☑ Szállítási határidő
Röviden összefoglalva: minél rövidebb a határidő, annál drágább a szolgáltatás. Érdemes azonban szétnézni a nemzetközi fuvarozás szolgáltatások között, mert pontosan az olyan szolgáltatások, mint a fentebb említett Paletta Expressz, nagyon előnyös opciót nyújtanak speciális helyzetekben.

☑ Szállítási mód
Közúti, vasúti, légi vagy tengeri szállítmányozás? A szállítási módnak közvetlen hatása lesz a teljesítés idejére. A légi és a közúti szállítás általában a leggyorsabb.

☑ Szállítási távolság
Még egy változó, ami érzékelhetően befolyásolja a költségeket. Árucikkek nagytávolságú szállítására általában a vízi szállítás az ideális, de csak akkor, ha a szállítás ideje elég hosszú lehet.

A fenti kulcsfontosságú tényezők átgondolása segítségére lesz abban, hogy meghatározza a prioritásait, és ezek alapján keressen költséghatékony nemzetközi fuvarozás szolgáltatást. Ha segítségre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal>>