A kis- és középvállalkozásként, gyártóként, forgalmazóként vagy importőrként bizonyára az Ön számára is elengedhetetlen a fuvarozási költségek kontrollálása ahhoz, hogy tartani tudja a költségvetést, és nyereséget érjen el az adott üzleti évben.

Íme 5 tipp, amivel elkerülheti, hogy a fuvarozás díjak többletköltséget generáljanak.>>>
 

1. Mindig kérjen fix díjas fuvarozási ajánlatot írásban

Mielőtt a fuvarozási szolgáltatást megrendelné, győződjön meg róla, hogy Önnek megfelelő feltételeket kínálnak-e a szállítmányozók. Csak olyan ajánlatot fogadjon el, ami az összes díjat és felmerülő költséget tartalmazza.

Szüksége lesz egy írásos dokumentumra, amivel igazolni tudja az eredeti megállapodást. Mert nyilván nem akar olyan helyzetbe kerülni, hogy az árképzés bármely része egy gyors telefonhíváson vagy az Ön jegyzetén alapuljon?
 

2. Mindig a megfelelő méretekkel és súllyal rendelkezzen a rakomány

Az érvényes fix költségű árajánlat kulcsa a pontos hosszúság, szélesség, magasság és súly. Mert ha a rakomány nagyobb vagy nehezebb a vártnál, az többletköltséggel járhat.
 

3. Ismerje meg az átvételi és szállítási helyeket és azok korlátait

Győződjön meg arról, hogy a megrendelt teherautó típus valóban megfelelő arra, hogy elérje az átvételi és a szállítási helyszíneket.

Pl. Be tud fordulni és le tud rakodni a teherautó, vagy a kamion az adott létesítmény előtt?
 

4. Ha speciális szolgáltatásra van szüksége, győződjön meg arról, hogy az szerepel az árajánlatban

Vannak olyan helyzetek, amikor speciális járműre és engedéllyel rendelkező fuvarozóra van szükség. Ilyen például a veszélyes áruk vagy az extrém nagy és súlyos rakományok szállítása, amelyek nyilvánvalóan speciális járművet igényelnek.
 

5. Készítse elő az összes szükséges dokumentumot

A pontos és fennakadásmentes fuvarozáshoz pontosan kitöltött dokumentumokra is szükség van. Ha pedig határokon átívelő szállítmányozást tervez, akkor legyen egy vámügynöke is.

Vannak olyan fuvarozók, akik csak úgy vállalják a rakomány elszállítását, ha minden szükséges dokumentumot előre beszerez és kitölt. A SZAM SPED Kft-re már ebben a fázisban is számíthat. Elakadt? Segítünk!

Nincs saját vámügynöke? Akkor kérjen ajánlatot előzetesen a vámügyintézési szolgáltatásra is.

A SZAM SPED Kft. korrekt állon vállalt teljes körű szállítmányozói, logisztikai és vámügyintézési szolgáltatásaival leveszi a fuvarozással kapcsolatos többlet terheket az Ön válláról.

Itt kérhet ajánlatot.>>>