Ígéretes lehetőségek a nehézgépjármű-szektor dekarbonizálására

A világ keresi a legjobb módszereket az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére. Az EU-ban a kibocsátások az elmúlt évtizedekben folyamatosan csökkentek, azonban a közlekedési szektor, különösen a nehézgépjármű-szektor, továbbra is komoly kihívásokkal néz szembe. Az áruszállító teherautóknak hosszú távolságokat kell megtenniük és szigorú idő követelményeknek kell megfelelniük, ami nehezíti a szektor dekarbonizálását. A hidrogéntechnológia azonban ígéretes lehetőséget kínál a nehézgépjárművek számára, mivel a hidrogén nagyobb energiasűrűséget biztosít, és ez lehetővé teszi a hosszabb utakat és nagyobb terhelések optimális kezelését.>>>

 

A fenntarthatóság útja: a hidrogén

A közlekedési ágazat óriási kibocsátást produkál, amely az EU teljes CO2-kibocsátásának mintegy ötödét teszi ki. Egyre nagyobb prioritás a nehézgépjárművek, pl. a teherautók és kamionok szén-dioxid kibocsátásának csökkentése. Ebben a szektorban a kibocsátások 1990 és 2019 között 29%-kal emelkedtek.

A hidrogéntechnológia ezen a téren jelentős előnyöket kínálhat. A hidrogén kiváló megoldás lehet, mert nagyobb energiasűrűségű anyag. Mit jelent ez?

Az energiasűrűség az az energia mennyiség, amit egy adott anyag egységnyi tömegéből vagy térfogatából nyerhetünk ki. A hidrogén magas energiasűrűsége azt jelenti, hogy nagy mennyiségű energiát képes tárolni kis térfogatban és tömegben. Ezért a hidrogén használata hosszú távon hozzájárulhat a dekarbonizációhoz:

  • A hidrogén égésekor csak vízgőz keletkezik és nincs szén-dioxid kibocsátás.
  • A hidrogén magas energiasűrűsége miatt kevesebb üzemanyagot kell tárolni a járműben, így csökkenthető a jármű súlya és növelhető a hatótávolsága.
  • A hidrogén-hajtású járműveket gyorsan újra lehet tölteni, ami rugalmasabb használatot és gyorsabb fuvarteljesítést eredményez.

 

Hidrogénes jövő

Folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel hatékonyabbá tehetjük a szolgáltatásainkat és csökkenteni tudjuk az ökológiai lábnyomunkat. Ezért kínálunk a teljes rakományos hazai közúti, illetve nemzetközi szállítmányozás mellett gyűjtő- és paletta fuvarozást, valamint a Hajdúszoboszló környékén tevékenykedő cégeknek és magánszemélyeknek rugalmas raktározási megoldásokat. Ezzel lehetőséget kínálunk a vállalatok számára, hogy csökkentsék környezeti hatásukat, miközben biztosítják üzleti tevékenységük zavartalan működését.

Hiszünk abban, hogy a hidrogénes technológia a jövőt jelenti a nehézgépjárművek számára, és örömmel fogadjuk az ilyen jellegű innovációkat.

Szállítmányozás, fel- és lepakolással, felelősségbiztosítással és garanciával 24-48 órán belül bármely EU-s desztinációba. Csak egy lehetőség a SZAM SPED szerteágazó fuvarozási szolgáltatásai közül. Kérjen ajánlatot.>>>