A gyűjtőszállítmányozás során, akárcsak a hagyományos belföldi vagy nemzetközi szállítmányozás esetében, a feladott árut garantáltan és biztonságosan eljuttatjuk az Ön által kijelölt célállomásra.

A gyűjtőszállítmányozással azonban akár egyetlen aprócska áru és eljuthat a világ bármely pontjára, méghozzá lényegesen kedvezőbb árképzés mellett, mintha azt egy normál fuvarral küldené el. Hogy ez miért és hogyan lehetséges? Azonnal eláruljuk.

A gyűjtőszállítmányozás háttere

Sikeres gyűjtőszállítmányozás akkor valósulhat meg, ha a szállítmányozó cég megfelelő minőségű fuvarozási szolgáltatást biztosító szállítmányozó partner segítségével, közös együttműködéssel, egymás országaiban garantálják a különböző gyűjtőszállítások során feladott áruk célba juttatását.

Ez azt jelenti, hogy a szállítmányozó partnerek a saját országaikon belül begyűjtik az ilyen módon feladott árukat és csomagokat. Majd ezeket eljuttatják a partnerükhöz. A végső célállomásra a partner fuvarozza el, a megadott instrukciók és kívánalmak alapján.

A gyűjtőszállítmányozás előnyei és hátrányai

A gyűjtőszállítmányozás során az áruk hosszabb idő alatt jutnak el a célállomásra. Ennek oka, hogy szállítmányozó cégek az egy irányba, egy célállomás felé tartó árukat bevárják és összegyűjtik a saját raktáraikban.
Ebből tisztán látható, hogy ez a fuvarozási mód kizárólag azokban az esetekben lehet opció, amikor nincs szükség gyors célba érésre. A gyűjtőszállítmányozás lényegesen kedvezőbb áron biztosított fuvarozási megoldás, ezért érdemes fontolóra venni azoknak, aki számára az időtényező nem kulcsfontosságú.

Mindig megéri?

Ez attól függ, hogy mekkora áruról van szó, hiszen van egy bizonyos méret, ami szállítási útvonalanként eltérő. tehát van olyan méret, ami felett már kedvezőbb megoldás a normál szállítmányozási szolgáltatás megrendelése, teljes kamionnal, vagy konténerrel, illetve akár több konténerrel.

A gyűjtőszállítások tarifájának pontos kiszámításához az áru súlyának és méreteinek pontos meghatározására van szükség. Mert nem csak az számít, hogy milyen nehéz, hanem az is, hogy az adott konténerben mennyi helyet fog elfoglalni.

A SZAM-SPED Kft. kiterjedt nemzetközi partnerhálózata segítségével az Ön számára ideális és kedvező tarifák mellett, magas színvonalú, biztonságos és garantáltan célba érkező gyűjtőszállítmányozási szolgáltatást nyújt.

Legyen Ön is az ügyfelünk!