Vámköteles árut importál? Vagy Magyarország vámhatárain kívül eső országokba exportál? Szeretné elkerülni a vámügyintézéssel járó bonyodalmakat és felesleges kiadásokat? Ez esetben a mai blogbejegyzésünk épp Önnek szól!

Amikor elengedhetetlen a vámkezelés

A vámkezelés minden vámköteles áru esetében kötelező. Vámköteles árunak számítanak azok a rakományok vagy paletták, amelyek az Európai Unió határain kívül eső országba indulnak vagy onnan érkeznek hazánkba.

A szállítmányt minden esetben be kell jelenteni az illetékes vámhivatalnál. Ahhoz, hogy a folyamat gördülékenyen menjen, csak akkor vágjon bele egyedül, ha tisztában van a vámügyintézés összes lépésével és a legapróbb, ám még véletlenül sem kihagyható részleteivel!

A vámügyintéző lenne a megoldás?

A vámkezelés lényegesen könnyebb módja, ha a szerteágazó feladatokat olyan személyre bízza, aki gyorsan és hatékonyan képes azokat elvégezni. Annál is inkább, mert különböző eljárást igényel az export és az import vámügyintézés is.

Az év utolsó néhány hónapjában pedig a gyorsaság, precizitás és a fennakadás mentes vámkezelés még jobban előtérbe kerül.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az év vége felé közeledve, az ünnepek miatt megnövekszik az export-import forgalom, ami nemcsak a szállítmányozó vállalkozások kapacitására, a közúti és egyéb szállítmányozói útvonalak telítettségére, hanem a vámkezelési eljárások gyorsaságára is kihatással van.

Amennyiben Ön nem szeretné anyagi veszteséggel zárni ezt az időszakot, érdemes időben lépnie és a különböző nemzetközi szállítmányokat minél korábban megszervezni, amihez hozzátartozik a vámügyintézés is.
Természetes igény az Ön részéről, hogy szakértő segítséget vegyen igénybe, mind a szállítmányozás, mind pedig a vámügyintézés terén. Sokan teszik ugyanezt egy számukra megbízható szállítmányozó partner és egy profi vámügyintéző bevonásával.

Ha azonban ezt a két feladatot két külön helyre delegálja ki, az lassíthatja a folyamatot és megemelheti a kiadásokat is.

Mit szólna ahhoz, ha azt mondanánk, hogy van kompromisszummentes megoldás is?

Két legyet egy csapásra?

Igen, de még mennyire! A SZAM SPED Kft. teljes körű szállítmányozási és vámkezelési szolgáltatást nyújt, ami az Ön számára:

    • gyorsabbá, egyszerűbbé és költséghatékonyabbá teszi a nemzetközi fuvarozást
    • fennakadás-mentessé teszi a vámkezelést
    • folyamatosan nyomon követhető

Gondtalan év végi hajrára vágyik? Kérjen ajánlatot még ma a a SZAM SPED Kft-től!>>>