Az idei év egyik utolsó blog bejegyzésében a sofőr kollégáinkat kérdezem meg arról, Ők hogyan látják a cégünket. Mi a véleményük a járműveinkről és a csapat összetételéről?

 

Mióta dolgozol gépkocsivezetőként?

Hűha, nem is merem megmondani. Negyvenkét éve ültem be a kormány mögé. – Mondja Deim Attila kollégánk, aki a csapat legtapasztaltabb tagja. Nagyon sok minden történt. Volt segítségkérés és segítségnyújtás. – folytatja. De nem csak ő számít öreg motorosnak a pályán. Ványi Sándor például 30 éve szállítja a megbízók áruját.

 

Mikor csatlakoztál a SZAM SPED Kft. –hez?

A sofőrök nagy része már a kezdetektől a SZAM SPED Kft. –t erősíti. Kemecsei Zsolt így emlékszik vissza: 2012 –ben együtt kezdtünk el dolgozni ebben az új formációban, úgy emlékszem a névötlet kezdetben N&B SPED volt, amit aztán SZAM SPED –re módosítottunk. Átyim Tibor kiemelkedő munkafeltételek és a lojális vezetőség miatt csatlakozott a csapathoz. Keserű Zoltán kollégánk pedig azért, mert egy hosszú távú munkát látott a cégben, jó kilátásokkal.

 

A sok éves vezetés alatt biztosan több érdekes, vicces szituációt éltél át. Mesélsz egyet?

Minden nap történnek meglepő, vagy vicces események. De nekem a legkedvesebb emlékeim az elmúlt 10 évből, mikor a céges csapatépítőkön jól éreztük magunkat, játszottunk és feladatokat oldottunk meg. – kezdi Átyim Tibor. Ilyenkor mindig megerősödök abban, hogy egy nagyon jó közösséget alkotunk, nem csak am unkában de azon kívül is.

 

Volt olyan helyzet is, ami inkább negatív oldalról maradt emlékezetes?

A kollégák egytől egyig a baleseteket emelik ki, melyek sokszor halálos kimenetelűek voltak. Sajnos, ha valaki ennyi időt tölt az utakon, nem kerülheti el a tragédiákat. – mondja Keserű Zoltán. Ilyenkor sok minden lejátszódik az emberben. Bár mi közlekedünk a legnagyobb járművekkel az utakon, a súlyos balesetek nem kerülik el a sofőröket sem. Velem is fordult már elő ilyesmi. Sajnos Csehországban egy rossz minőségű úton csúsztam meg és beleborultam az árokba a komplett szerelvénnyel. Szerencsére nem esett komolyabb bajom.

 

Milyennek látod a járműparkunkat?

Modern és megbízható. – mondja Nagy István kollégánk. A közel 10 év alatt a harmadik új Scania vontatóval volt szerencsém dolgozni. A folyamatos szerviztámogatás pedig nagyon kényelmessé teszi a munkavégzést. – teszi hozzá Kemecsei Zsolt. Hasonlóan vélekedik a többi sofőr is a szerelvényekről. A Scania vontatók beváltak és egy DAF –fal is bővült a flotta. A folyamatos karbantartásnak köszönhetően nem kell félni a komolyabb műszaki meghibásodásoktól sem.

 

És mi a véleményed a csapatról? Elsősorban a sofőr kollégákra gondolok.

Szerintem jó a csapat. Bár nem sokat találkozunk, de telefonon tartjuk a kapcsolatot. Mindenki a legjobb tudása szerint végzi a munkáját. – mondja Átyim Tibor. Ezt erősítik meg a többiek is. Horgos János szerint mindenki segítőkész és közvetlen. Egyáltalán nem nehéz beilleszkedni a közösségbe.

 

A volán mögül nézve, szerinted mitől jó választás a SZAM SPED Kft. a Partnereink számára?

Deim Attila véleménye szerint gyorsak és pontosak vagyunk. Jól tudunk kommunikálni a Partnerek képviselőivel. Az irodista kollégáink minden problémát a megoldás oldaláról közelítenek meg, ami szerintem szimpatikus a Megbízóinknak is. Balogh István hozzáteszi: Üzembiztos a járműparkunk, a sofőr kollégák pedig mindenhol segítőkészen és udvariasan állnak a Megbízókhoz, amiről többször is kaptunk már pozitív visszajelzéseket.