Így készíthet ízeletes fogásokat, akár út közben is

Az élet kamionsofőrként szórakoztató, kihívásokkal teli és jövedelmező, de nem ez a legegészségesebb foglalkozás. A teherautó megállókban kapható gyorséttermi ételek és harapnivalók egyszerűen és gyorsan elűzhetik az éhséget, de van ezeknél egészségtudatosabb alternatíva is: ha magának főz a megfelelő alapanyagokból.>>>

Tippek kamionsofőröknek főzéshez

Kamionsofőrként, hetelős munkarendben vagy szigorú időbeosztás szerint dolgozva is lehet időt szakítani arra, hogy elkészítsen magának néhány ízletes fogást. Ezzel ráadásul pénzt és bizonyos esetekben időt is megtakaríthat.

Kell hozzá némi előkészület és tervezés, de a végén tudni fogja, hogy megéri.

Íme néhány tipp, amelyek segítségével elkezdheti az egészséges és ízletes ételek elkészítését munka közben is:

Válassza ki a megfelelő főzőberendezést és kellékeket

Mielőtt elkezdene a főzni a teherautóban, rendelkeznie kell a megfelelő felszereléssel. Számos termék kapható, köztük sok, kifejezetten kamionosok számára is ideális.

Megfontolandó a minihűtő, a mikrohullámú sütő, a hordozható tűzhely és a rizsfőző beszerzése is.

Ügyeljen arra, hogy legyenek tányérok és evőeszközök, valamint mosogatószer is a kamionban és mindennek legyen elég helye, amit használni szeretne, különben a főzés bosszantóbb lehet a kelleténél.

Készüljön elő otthon

Érdemes már otthon elkezdeni az ételek elkészítését. Találjon ki legalább napi két fogást, majd teljes egészen vagy részben készítse elő, vagy el az ételeket otthon.

Ha van hűtőszekrény a teherautóban, abban tárolhatja a romlandó ételeket, amíg készen nem állnak a főzésre. Az alapanyagokat vágja vagy darabolja fel előre, így sokkal könnyebb lesz az ételek elkészítése az út során.

Válasszon teherautó-barát alapanyagokat

Nem minden összetevő működik jól a kamionban. Ha nincs hűtő, ne vigyen magával romlandó ételeket, inkább ragaszkodjon a konzervhez és a szárazárukhoz. Szintén kerülendő minden olyan élelmiszer, ami morzsál vagy más módon piszkolhatja össze az utasteret.

Ne feledkezzen meg a fűszerekről, az egészséges nassoláshoz pedig válasszon friss zöldségeket, gyümölcsöket, szárított gyümölcsöt, főtt tojást, protein rudakat, granola szeleteket, sajtot, teljes kiőrlésű kekszeket, olajos magvakat, étcsokoládét.

Változtatni szeretne? Ha elkötelezett és egy szenvedélyes, családias hangulatú fuvarozó csapattal szeretne dolgozni, a SZAM SPED Kft. tárt karokkal várja.

Kiváló fizetést, emberbarát környezetet és teljes egészségügyi, illetve magánegészségügyi ellátást biztosítunk.

Ha többet szeretne tudni erről a lehetőségről vegye fel velünk a kapcsolatot még ma.>>>